Érdekességek, gondolatok a takarítógépek világából

Porszívó kiegészítő tartozékok fajtái

2017.11.13 09:25

Ebből a cikkből megtudhatja, hogy mire használhatók az egyes kiegészítő szívófejek

 

Porszívó kiegészítő tartozékok fajtái

Az előző cikkemben végigmentünk a különböző padlófej típusokon. Ha azonban nem padló, hanem például autó műszerfala, bútorok vagy egyéb berendezések tisztításáról van szó, akkor más eszközökre lesz szükségünk. Az alábbi kiegészítő tartozékok segítségével szélesebb körben használhatjuk a porszívónkat.

Körkefe / Bútorkefe / Bútorecset

 Ez tartozék ideális például bútorok, könyvespolcok, elektronikai eszközök vagy akár gépjárművek műszerfalának porszívózására. A körkefe kis méretének köszönhetően érzékeny helyeken lehet vele takarítani. A kefe puha sörtéinek segítségével letörli a lerakódott finom porréteget, a porszívó szívó hatása pedig eltűnteti azt. Ezáltal a ronggyal történő portörlésnek lehet egy -ha nem is annyira alapos,de gyorsabb- alternatívája. A kefe sörtéje általában polipropilén műanyag, vannak azonban puhább sörtéjű, kíméletesebb tisztítást lehetővé tevő poliészter (PES), vagy állatszőrös változatok is, ezek a kiemelten karcérzékeny felületekre ajánlottak. A bútorecseteknek két fajtáját különböztetjük meg. Az egyik a fix fejű, a másik pedig a forgatható fejű kivitel. Ez utóbbinak előnye, hogy a fej elforgatásával nehezebben elérhető helyeken is tisztíthatunk. például radiátor alja.

Univerzális kefés porszívófej

Nagyobb falfelületek, gépek, járművek, de például csövek belső felületének porszívózására is kiválóan használható ez a porszívó tartozék. Ideális autókárpit felületének és szőnyegek alapos tisztítására is. Hasonlóan a körkeféhez, itt is sörték lazítják meg a lerakódott port és szívó nyíláson keresztül pedig bekerül a porszívó tartályába, de nagyobb méretének köszönhetően gyorsabb vele a takarítás.

 

 

 

Kárpit turbókefe

Léghajtásos kárpit turbókefe a letapadt szennyeződések eltávolításának mestere! A porszívófejben a szívó légáramlat hatására egy hengerkefe kezd forogni, ami az üléskárpitot gyakorlatilag kiporolja, a textil szálai közé, mélyebb rétegekbe szorult szennyeződéseket felszívja. A leragadt állatszőrt és egyéb piszkot hatékonyan távolítja el és a fej kompakt mérete miatt ideálisan használható autó- és bútorkárpitokon is. Kifejezetten ajánlott háziállat tulajdonosoknak!

 

 

 

Résszívó fej

A közismert résszívót szűk résekbe szorult szennyeződések eltávolítására használjuk. Anyagát tekintve vannak műanyag illetve gumiból készült változatok is. Ez utóbbi ideális fűrészpor, fémforgács és hűtőfolyadék egyidejű elszívására, száraz-nedves porszívó esetében. Átlagos hosszuk 15-30cm, de léteznek extra hosszú 63cm-es, flexibilis résszívók is.

 

Köszönöm a figyelmet! Ha tetszett a cikk kérlek lájkolj minket Facebookon is!

Miért minket?
Hivatalos szakkereskedés
Magyarországi garancia
Megfizethető árú pótalkatrészek
Tartozékok nagy raktárkészlettel
Technikai segítség
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.