Érdekességek, gondolatok a takarítógépek világából

Tányérkefés vagy Hengerkefés? Milyen padlótisztító gépet vegyek?

2018.03.29 10:29

Tányérkefés vagy Hengerkefés? Milyen padlótisztító gépet vegyek?

Amennyiben Ön még csak most tanulja az ipari takarítógépek világát és most hallja először ezeket a kifejezéseket, akkor érdemes az alapokkal kezdeni. Nem meglepő módon, a két fajta kefe az alapvető formai különbség miatt kapott más-más megnevezést.

 

Tányérkefe

tányérkefeKerek, lapos, tányér, vagy tárcsa alakú, közepén egy lyukkal, amelyen keresztül az oldat a padlóra kerül, illetve itt csatlakozik a padlótisztító gép kefefejéhez.

Jellemzően a tányérkefés takarítógépeknek nagyobb a teljes kefenyomása, így jobban eltávolítják a makacsabb szennyeződéseket, mint a hengerkefés változatok. A tárcsakefés rendszerek univerzálisabban használhatók, mert nemcsak kefével, de változó erősségű pad súrolókorongokkal is felszerelhetők, illetve ezek gyorsan ki is cserélhetők a helyszínen. A tárcsás ipari takarítógépekkel való munka előtt a területet fel kell seperni, hogy eltávolítsuk a nagyobb darabos szennyeződéseket, ugyanis ezeket nem képes felszívni a gép.

 

Hengerkefe

hengerkefeHosszúkás hengeres, cső alakú kefe. A hengerkefés takarítógépek keféi magasabb fordulatszámon forognak, mint a tárcsakefék. Ez lehetővé teszi, hogy a kefe a kisebb darabos szennyeződéseket „bepöckölje” a szemétgyűjtő tartályába, amely így nem tudja eltömíteni a szennyvíz felszívó rendszert. A hengerkefés padlósúroló automaták ezért jobban használhatók olyan helyeken, ahol nincs előseperve a padló. Hengeresből is vannak különböző erősségű kefék, azonban a hagyományos körpad súrolókorongok széles skálája nem elérhető ennél a rendszernél.

 

Melyiket válasszam?

Nagyon mellényúlni egyikkel sem lehet! Mindkettő megtisztítja a padlót.

Tányérkefés előnye: Ez leggyakrabban használt, legnépszerűbb fajta kefefej. Nem véletlenül vált ilyen népszerűvé: általában alacsonyabb a vételára ára és a karbantartása is egyszerűbb. Összességében egy olcsóbban üzemeltethető hatékony padlótisztító konstrukció.

Hengerkefés előnye: Korlátozott mennyiségű darabos szennyeződés eltávolítására is alkalmas, így olyan padlót is lehet vele takarítani, ahol nem volt előseprés. A takarítógép ilyenkor ún. "nedves seprést" végez, de itt fontos kiemelni, hogy ennek hatékonysága messze elmarad a hagyományos száraz seprőgépek teljesítményétől.

Köszönöm a figyelmet! Ha tetszett a cikk lájkoljon minket a Facebookon is!

Miért minket?
Hivatalos szakkereskedés
Magyarországi garancia
Megfizethető árú pótalkatrészek
Tartozékok nagy raktárkészlettel
Technikai segítség
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.