Érdekességek, gondolatok a takarítógépek világából

Az önvezető takarítógépek már a spájzban vannak?

2016.10.26 17:27

 

Nem mehetünk el szó nélkül a Nilfisk vezérkarának közelmúltbeli bejelentése/előadása mellett.  

 

A „Horizont program” nevű esemény a Nilfisk új stratégiájáról kapta a nevét.

A bő 20 perces előadás szerint a vállalat hamarosan egy olyan óriási technológiai ugrást fog végrehajtani, ami megváltoztatja a teljes tisztítástechnológiai iparágat.

 

A felszólalók között volt a Nilfisk Elnök-vezérigazgatója, a K+F Igazgatója, illetve a cég új stratégiai partnerének a Cargnegie Robotics-nak a vezére.

 

Nagyon röviden össze is foglalom az elhangzottakat:

 

Számos új terméket, megoldást és innovációt fognak bevezetni, ami által teljesen átalakul majd a takarítással kapcsolatos gondolkodásunk. Olyan autonóm és egymással kapcsolatban álló technológiát fognak bevezetni, amelyek segítségével újraértelmezhetjük egy takarítási projekt -teljes bekerülési és üzemeltetési költségét- (TCO) és a termelékenységet.

 

2017 tavaszán megjelenik „az intelligens takarítás első generációja”.

 

A gyakorlatban ez egy önvezető padlótisztító automatát jelent, amely képes előre betanított, ismétlődő takarítási feladatokat folyamatosan egyenletes teljesítménnyel elvégezni. Mindezt kezelőszemélyzet nélkül, így a felszabaduló munkaerőt más tevékenységekre lehet allokálni.

 

„A szabadalmaztatott technológia egyetlen bejárással képes feltérképezni a területet. A fejlett szenzorok segítségével a gép gyorsan, biztonságosan mozog, miközben észleli és elkerüli az akadályokat. Az egyszerű és intuitív kezelőfelületnek hála ez az öntanuló súrológép extrém-felhasználóbarát, így órákon át önállóan tud takarítani.”

 

önvezető takarítógép

 

Több információt nem közöltek a géppel kapcsolatban, de ennyi alapján is már jól kivehető a Nilfisk, illetve vélhetően az egész iparág irányvonala. Ahogy az autóiparban is van, az autonóm technológia ára viszonylag magas lehet az elején (Tesla Model S), majd amikor több cég is felzárkózik az innovátorokhoz, akkor lesz meg a feltétele az igazán széles körű elterjedésnek.

Mindenesetre a szolgáltatóknak pozitív hír, hogy ezáltal csökkenhet szakmában jellemző munkaerőhiány.

 

Friss információkkal hamarosan jelentkezünk. Értesülj elsőként a géppel kapcsolatos legújabb hírekről! Regisztrálj és iratkozz fel hírlevelünkre!

Köszönöm a figyelmet! Ha tetszett a cikk kérlek lájkolj minket Facebookon is!

Miért minket?
Hivatalos szakkereskedés
Magyarországi garancia
Megfizethető árú pótalkatrészek
Tartozékok nagy raktárkészlettel
Technikai segítség
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.