Érdekességek, gondolatok a takarítógépek világából

Utángyártott takarítógép-tartozék eredeti helyett? Mutatjuk, hogyan válassz

2024.02.02 10:30
Utángyártott takarítógép-tartozék eredeti helyett? Mutatjuk, hogyan válassz

A félprofesszionális háztartási takarítógépek előnye, hogy akár órákon keresztül folyamatosan üzemeltethetők. Habár praktikusak, mert pincétől padlásig segítik a nagytakarítást, a hozzájuk tartozó kopóalkatrészek a szupermarketek polcain csak ritkán megtalálhatók. Olvass tovább, mutatjuk, milyen tartozékokat, honnan és mikor érdemes beszerezni hozzájuk.

Miért fontos a háztartási takarítógép-tartozékok cseréje?

Az otthoni nagytakarításhoz az élettér alapterületétől és a padlózat típusától függetlenül hasznos lehet egy minőségi porszívó, szőnyeg- és kárpittisztító, valamint kültérre egy magasnyomású mosó.

A legnagyobb terhelésnek kitett alkatrészeket és tartozékokat az ipari feladatokra tervezett háztartási takarítógépekben is érdemes rendszeresen cserélni, mert így akár évekkel is megnövelhető a használati élettartam. Ehhez eredeti gyári (más néven OEM, azaz Original Equipment Manufacturer) és akár utángyártott (vagyis aftermarket) termékek is választhatók.

A cserére kényelmi és higiéniai okok miatt is sor kerülhet. Otthoni porszívóhoz például jól jöhet egy hosszabb egyenes vagy hajlított szívócső, 1-2 plusz porszívófej (pl. nedves szennyeződésekhez alkalmas, körkefés vagy résszívó kialakítású), illetve a mosható lég- vagy HEPA-szűrőket is 1-6 havonta érdemes újakra cserélni.

Az eredeti és az utángyártott alkatrészek közti különbség

A gyári tartozékok azok a pótalkatrészek, amelyek teljesen megegyeznek a háztartási takarítógépek beépített alkatrészeivel. Azonban ez ugyanúgy lehet külső beszállítótól származó alkatrész, ha ellenőrzött eladótól származik és magas minőséget képvisel.

A külső gyártók által utángyártott alkatrészek gyakran ugyanolyan minősítő vizsgálatokon esnek át, mint az eredeti termékek. A legfőbb különbség, hogy ezek nemcsak közvetlenül a gyártótól szerezhetők be, hanem az aftermarket piacon is értékesíthetők.

Így a háztartási takarítógép-gyártók megspórolják a költséges gyártósorok üzemeltetését, a lakossági felhasználású gépek alkatrészei pedig számos webáruházból vagy szakkereskedésből is gyorsan pótolhatók.

Utángyártott háztartási takarítógép-tartozékok az egyszerű otthoni karbantartáshoz

Az aftermarket kiegészítők előnye, hogy

  • csökkentik a gyári beszállítóval szembeni kiszolgáltatottságot, ezért már kifutott háztartási takarítógép-modell esetén sem kell hónapokat várni az esetlegesen elromlott alkatrész cseréjére,
  • megfelelnek az iparági sztenderd méreteknek, ezért mérőszalaggal vagy tolómérővel otthon is egyszerűen megállapítható, pontosan melyik pótalkatrészre lesz szükség.

Költséghatékony alternatíva az alkatrészpótlásra

A félprofi háztartási takarítógép árak egyszeri nagyobb kiadást jelentenek a családi kasszának, azonban üzembe helyezés után már sokat lehet spórolni az utángyártott tartozékokkal.

Gyakran az utángyártott alkatrészek szinte teljes mértékben megegyeznek a gyári tartozékokkal, és csak a logó hiányában, a festésben vagy más funkciót nem befolyásoló formai módosításban térnek el tőlük.

Ez azért van, mert a nagy takarítógép gyártók többsége csak összeszerelő üzem. Nem maguk gyártják helyben az alkatrészeket, hanem kiszervezik a munkát az erre szakosodott beszállító cégeknek, akik a gyári alkatrészeket közel azonos paraméterekkel ezután maguk is a saját márkanévvel árusítják. Ezek pedig azért olcsóbbak, mert nem vesznek részt a más nagy nevű takarítógép-gyártó cég közötti konkurenciaharcban és árversenyben.

Utángyártott alkatrésszel a váratlan meghibásodások is kompromisszumos megoldások nélkül, kedvező áron és gyorsan javíthatók.

Kinek ajánljuk mégis az eredeti alkatrészeket?

Márkakereskedésben vásárolt, garanciális háztartási takarítógépek esetén, ahol a garanciafeltételek vagy a szerelést végző műhely audit folyamatai megkövetelik, kizárólag a gyártó által jóváhagyott tartozékokat ajánljuk az üzemeltetéshez.

A Takarítógéppartnernél mindkét eredetű alkatrészből nagy raktárkészlet áll rendelkezésre. A díjmentes szaktanácsadás során szakértőink szakmai szempontok alapján segítik az ár-érték arányban legjobb döntést.

Webáruházunkban már 40 gyártó gépeihez forgalmazunk fogyóeszközöket és kopóalkatrészeket és a lista folyamatosan bővül.


Minőségi háztartási takarítógép-alkatrészeket keresel?
Válassz márka vagy típus szerint a Takarítógéppartner webáruházból »

 

Ha tetszett a cikk, további hasznos tartalmakért kövess minket a Facebookon is!

Miért minket?
Hivatalos szakkereskedés
Magyarországi garancia
Megfizethető árú pótalkatrészek
Tartozékok nagy raktárkészlettel
Technikai segítség
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.